A nagy vendéglátós mustra – 10 budapesti helyszín, ahol mi is ott vagyunk

Ez nem egy gasztro élménytúra, és nem is a reklám helye. Bemutatunk néhány szállodát és vendéglátóhelyet, melyekben higiénikus, gazdaságos és korszerű hulladékkezelés folyik. Hogyan teszik ezt? Milyen volt „előtte”, mi volt a probléma, mi lett a megoldás, mik a tapasztalatok? Mindent elmondunk.

Praktikus okokból kifolyólag, virtuális sétánkon Budapest belvárosában leszünk. Mindezt azért, hogy ne kelljen sokat autózni, parkolóhelyet keresgélni, vagy épp dugóban ülni. Rövid idő alatt körbejárhatjuk, és működés közben nézhetjük meg a teljes termékpalettát. Egy kellemes, kora tavaszi napsütéses napon, találkozunk a Lánchíd lábánál, a pesti oldalon…

SOFITEL és Intercontinental – szállodák a Duna-parton

Javaslatunkra, a keletkezett hulladékot szelektálni kezdték. Az újrahasznosítható anyagokat (karton, PET, fólia) ORWAK 5010-E, illetve 5070-D géppel bálázzák, az elkészült bálákat pedig közvetlenül értékesítik. A kommunális hulladékot ORWAK 4100 hulladékpréssel tömörítik, így sokkal gazdaságosabbá, és helytakarékossá vált a hulladék kezelése.

AKVÁRIUM  –  Szórakozóhely  a Deák téren
Igen jelentős költségek mellett ürítették az 1100 literes kukákat, amiben a kommunális hulladékot tárolták. Az ORWAK 4110 hulladékprés beállítása után a kukák 2/3 része feleslegessé vált, vissza is mondták azokat a szolgáltatónál, nem kevés helyet és költséget megspórolva. A gép ára nagyon gyorsan megtérült.

Le Méridien és Kempinski  – két szomszédos hotel az Erzsébet téren, az Óriáskerék szomszédságában 
Már a tervek elkészítésekor gondoskodtak a korszerű hulladékkezelés eszközeinek elhelyezéséről. Mindkét helyszínen az ORWAK 4100 típusú hulladékprés működik, jelentősen csökkentve a konyha által termelt hulladék terjedelmét és kellemetlen velejáróit.

Cyrano – étterem a Kristóf téren, pár lépésre a Váci utcától
Sok volt a hulladék, kevés volt a hely az egyre növekvő számú kukáknak. Problémák adódtak kukák ki-be huzogatása miatt, az étterem környezetében kicsit sem volt esztétikus a hulladékok látványa. Javaslatunkra, bevezették az ORWAK 5030-as típusú zsákos hulladékprésbe történő tömörítést. Ennek a berendezésnek nagy előnye, hogy a nedves hulladék tömörítésekor nem folyik ki semmi sehova! A kommunális hulladék préselése egy fém paláston belül történik, melyet a műanyag zsák kívülről borít be. A folyamat végén, ha a zsák tele van, csak be kell kötni, és tisztán, higiénikusan, a hulladékkal nem érintkezve dobhatjuk a gyűjtőedénybe.  Az eredmény: kevesebb edény, jelentős költségcsökkenés, könnyebb részfeladatok, mosolygó dolgozók és elégedett tulajdonos.

Burger King – a nagy forgalmú gyorsétterem

Kilépve az előző étteremből, éppen annyi időnk van, hogy megcsodáljuk a Kristóf teret, és újra belevessük magunkat a Váci utca forgatagába. Megérkeztünk újabb helyszínünkre.

Modern gyorsétterem, rengeteg látogatóval és még annál is több hulladékkal. Utóbbi viszont már egy percnyi fejfájást sem okoz az ott dolgozók számára, hiszen a legmegfelelőbb berendezést hívták segítségül. 2010 óta üzemel náluk az ORWAK 5030-as gépünk, amely gyors, higiénikus és szakszerű hulladékkezelést biztosít.

McDonald’s – gyorsétterem a Régiposta utcában
Érdekességképpen említjük, hogy cégünkkel szinte egyidős az ország első, 1988-ban nyílt Mekije. Ugyanúgy, mint az összes McDonald’s-ban itt is az ORWAK 5031-es típusú, kombinált bálázógép/hulladékprés működik. Az újrahasznosítható csomagolóanyagokat bálázzák, a kommunális hulladékot zsákba tömörítik. Így nem csak teret nyernek, de a költségeiket is csökkentik.

Hotel Mercure Budapest City Center – néhányunknak még Taverna-szálloda a Váci utcában
Régi „darabja” a belváros sétálós részének, az idő múlása jótékony hatással volt színvonalára és jó hírére. Üzemeltetői már több mint tíz éve nagy megelégedéssel használják az ORWAK 4100-es típusú hulladékprést, mely a jelentős hely és költségmegtakarítás mellett, a 4* szálloda szigorú munka és tűzbiztonsági előírásainak is megfelel.

Gozsdu Udvar – A Király utca szíve csücske

Kis sétánk végéhez értünk, andalogjunk be az udvarba, üljünk le az egyik teraszon, kérjünk egy cappucinót és foglaljuk össze az itt, és a többi helyen látottakat. Budapest belvárosának legdinamikusabb központjában vagyunk, mely összeköti a szórakozást, a gasztronómiát és a kultúrát. A szórakozónegyed a hét minden napján egyedülállóan izgalmas programokkal várja vendégeit, több mint 900 000 látogatót vonz be évente. Kozmopolita jellegének köszönhetően a budapesti lakosok és a turisták között egyaránt rendkívül népszerűvé vált.

Mint hatalmas épület komplexum, rengeteg a hulladék, a szabad hely nagyon drága, és nem is nagyon van. Itt a hulladék-kérdés profi és folyamatos kezelést igényel, ezért hívták segítségül az ORWAK 3110-es bálázógépet. Ennek köszönhetően a szelektált hulladékok bálázása megoldódott, a helykihasználás optimális lett, a költségek csökkentek. A bálák értékesítéséből nyereség, és gyors bevétel generálás lett.

Rövid időn belül tovább bővült a vendéglátó ipari partnereink listája. Újabb helyszínekről esettanulmányokat IDE KATTINTVA >> A nagy vendéglátós mustra II. részében olvashat.

Ha úgy gondolja, virtuális körutunk ugyan meggyőzte, de még többet szeretne tudni a szálloda és vendéglátó ipari lehetőségekről, forduljon hozzánk bizalommal. A receptet és a minőségi hozzávalókat garantáljuk!