Automata bálázók

A folyamatosan nagy mennyiségben keletkező csomagolóanyagok és egyéb termelési hulladékok hatékony kezelésére a teljesen automata ORWAK bálázógépek adják az igazi megoldást.

A kisebb kereskedelmi vagy logisztikai központoktól egészen a hulladékfeldolgozással, újrahasznosítással és nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozásokig a keletkező hulladékok (hullámkarton, műanyag fólia, PET flakon, illetve egyéb papír-, műanyag- és fémhulladék stb.) bálázása megfelelő teljesítményű és kapacitású eszközt igényel.

Az automata bálázógépek óránként akár 35-600 m3 mennyiségű hulladékot 10-200 tonna tömörítő erővel, géptípustól, anyagsűrűségtől és bálamérettől függően 20-2000 (!) kg súlyú bálákba tömörítik.

2150 AT automata bálázógép

A hulladék szállításával, feldolgozásával, újrahasznosításával és/vagy kereskedelmével foglalkozó vállalkozásoknak, továbbá a nagyobb logisztikai központoknak, raktáraknak és áruházaknak a tevékenységük során legfontosabb szempont a hatékonyság és a jövedelmezőség

Ezért a teljesen automatizált bálázási folyamat mellett a legfőbb céljuk, hogy a nagy mennyiségben keletkező értékes anyagokat, minél kevesebb munkaerő- és energiaráfordítás, mellett a lehető legalacsonyabb költségekkel, a maximális profit érdekében nagy sűrűségű, minőségi bálákba tömörítsék, azokat minél kisebb területen tárolják és szállításuk során a maximális kapacitást kihasználják.

9 alaptípusa létezik az ORWAK automata bálázógépeknek, melyek számos opcióval, tartozékkal (pl. perforátor, szállítószalag, edénybeöntő szerkezet, távvezérlés stb.) kiegészíthetők. Így a nagy mennyiségű hulladék folyamatos bálázásához az automata bálázógépek minden esetben a partner egyedi igényei és adottságai szerint készülnek. 

A jelentős térfogatcsökkenésnek köszönhetően a következő előnyöket biztosítja:

Jelentős
                költségcsökkenés
Jelentős költségcsökkenés
Növekvő bevétel, gyors megtérülés
Növekvő bevétel, gyors megtérülés
Tisztán átlátható, kontrollált hulladékkezelés
Tisztán átlátható, kontrollált hulladékkezelés
Nagyobb rend és tisztaság
Nagyobb rend és tisztaság
Környezetvédelem
Környezetvédelem