Ezt kell tudnod az új hulladékgazdálkodási rendszerről

2023. július 1-jén megváltozott a teljes hulladékgazdálkodási rendszer Magyarországon, ami közvetve vagy közvetlenül, de rengeteg vállalkozást érint. Az új rendszer bevezetése óta eltelt pár hét, partnereinktől rengeteg kérdést, de sok visszajelzést is kaptunk.

Ami pedig egyből világos lett számunkra, az az, hogy kicsit kaotikus még az új helyzet. Röviden ez történt: a Mol koncessziós pályázatot nyert, a hazai hulladékkezelést teljesen átvették, így új szabályok és előírások szerint működik majd a jövőben a hulladékgazdálkodás.

A következő 35 évben a Mol tulajdonában lévő MoHu Zrt. lesz felelős a településeken keletkező hulladékok gyűjtéséért és előkezeléséért. Az eddigi hulladékszállító cégek a MoHu alvállalkozói lettek, a megszokott időben és a megszokott díjért ugyanúgy elszállítják mindenkitől a szemetet. (katt)

Ezzel szemben az új hulladékgazdálkodási rendszer a vállalkozások jelentős többségét valamilyen formában biztosan érinti.

A teljesség igénye nélkül néhány fontos infó:

Bálázógép, hulladékprés

Sok a kérdőjel, de van, ami biztos: az újrahasznosításé a jövő

Mivel az EU-s előírások a körforgásos gazdaságot helyezik előtérbe, a megfelelő hulladékgyűjtésre és -kezelésre ösztönzik a vállalkozásokat, ezért logikus, hogy alapjaiban kellett változtatni a hulladékgazdálkodási rendszeren. Az újrahasznosítás az utóbbi években is nagy hangsúlyt kapott, ami várhatóan a jövőben még tovább fokozódik.

Ha vállalkozásodnál jellemzően újrahasznosítható csomagolóanyag keletkezik, a leghatékonyabb megoldás az, ha csökkented a térfogatát.

Az ORWAK bálázók és hulladékprések minderre tökéletesen megfelelnek, helyben oldják meg a hulladékkezelési problémákat.

Bálázógép, hulladéktömörítő, ORWAK 3110 kis kedvenc bálázó

A most a legjobb időpont

Ha megoldásra van szüksége vállalkozásodnak hulladékkezelés terén, akkor javasoljuk, hogy minél előbb vedd fel velünk a kapcsolatot! (katt)

Szakértő kollégánk ingyenes tanácsadás keretein belül segít abban, hogy közösen találjátok meg a leginkább költséghatékony és megbízható hulladékkezelési megoldást.

Ha hasznos volt számodra a cikk, a lenti gombok segítségével tudod megosztani másokkal is!