Ipar, logisztika, mezőgazdaság

A gyártás, termelés, feldolgozás során keletkező hulladékok és felesleges csomagolóanyagok nagy mennyisége hatékony kezelést igényel. A vállalkozásoknak fontos szempont a hulladék minél nagyobb arányú tömörítése lehetőleg ott, ahol keletkezik.

Modern hulladékkezelési megoldások a raktározás, logisztika során
Spórolj értékes munkaerőt!

A laza hulladék kezelése (mozgatás, tárolás, szállítás) rengeteg időt rabol el a dolgozóktól. Azonban tömörített állapotban, nagy sűrűségű bálák készítésével, a keletkezési helyen történő tömörítésével sok időt spórol meg. Nem kell egyik helyről a másikra, nagy távolságokra, a gyűjtőedényekhez vagy hulladéktároló helységbe laza állapotban cipelni a hulladékot, hanem kész bálákban egy “fuvarral”, akár több 100 kg mennyiségű hulladékot is szállíthatunk. Így a dolgozók a saját munkájukkal foglalkozhatnak ahelyett, hogy feleslegesen pazarolják a drága idejüket. 

Légy biztonságban!

A hulladék tömörítésével jelentősen csökkenthetők a munkahelyi kockázatok (tűz- és balesetvédelem). Emellett a gyártási folyamatok sem szakadnak meg a felhalmozott és éppen rossz helyen lévő hulladék kupacok miatt. Az ORWAK hulladéktömörítők megbízhatóságukkal csak fokozzák a biztonságérzetet, hiszen hosszú távon garantálják a zavartalan és biztonságos hulladékkezelést. 

Profitálj az előnyökből!

A felszabaduló értékes területeket más célokra is használhatod, a munkaerőt optimálisan kihasználhatod. Csökkentheted a belső anyagmozgatás költségeit és a minél nagyobb arányú szelektív gyűjtéssel csökkentheted a hulladékszállítás költségeit. A bálázott értékes csomagolóanyag értékesítésével pedig plusz bevételed lehet. Így tehát egy igazán jövedelmező befektetés lehet. 

A hulladék bálázásával a logisztikai feladatok is egyszerűsödnek
Óvd a környezetet! 

A tömör hulladék mozgatása és szállítása jóval kevesebb kapacitást igényel. Így jelentősen csökken a szállító járművek okozta környezeti terhelés, CO2 kibocsátás. A csomagolási és gyártási hulladék újrahasznosításával pedig kevesebb új nyersanyag forrásra van szükség. A papír és karton hulladék újrahasznosításával óvjuk erdőinket, amik az élethez szükséges oxigént biztosítják.