Sikertörténetek: automata bálázógépek az ipari szektorban

Sokszor mondjuk, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt tudunk hulladékkezelési megoldást nyújtani – és ez valóban így van! A kisebbekről korábban már sokszor volt szó, így most mutatunk néhány olyan esetet, amelyek kifejezetten a nagyobb vállalkozásoknak lehetnek jó példák.

Gondoljunk csak bele: a hétköznapokban is szeretünk mindent, ami automatikus. Mert így a macerás, több időt igénylő feladatok is egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban megoldhatók. Mindezt úgy, hogy különösebb energiát nem igazán kell beleölni egyikbe sem.

Ahogy magánemberként is szeretjük kielégíteni ezeket az igényeinket, úgy a vállalkozások hulladékkezelésében is hasonló a helyzet: egyszerű, gyors és (költség)hatékony megoldás kell.

Főleg, ha az ipari szektorról és az abban tevékenykedő vállalkozások szinte felfoghatatlan mennyiségű hulladékáról van szó…

#1 Rengeteg csomagolóanyag vs. automata rendszerek

Nagy mennyiségű, folyamatosan termelődő, jellemzően újrahasznosítható csomagolóanyag vagy egyéb, gyártás és/vagy termelés során keletkező hulladék kezeléséről kell gondoskodni? Akkor nem jöhet más szóba, csak egy olyan teljesen automata megoldás, ami maximális hatékonyságot garantál minimális élő munkaerő mellett.

Automata bálázógép

Partnerünknél nem csak az óriási mennyiség okozott gondot, hanem az is, hogy egyszerre több típusú hulladék kezelését kellett megoldani. Így végül egy már meglévő ORWAK automata bálázógép mellé választottak még egyet, hogy még hatékonyabban tudják végezni a hulladékkezelési feladatokat.

A különböző csomagolóanyagokból készült bálákat automatikusan köti meg a gép, így semmilyen feladata nincs a kezelőknek.

#2 Hatékonyság a maximumon

Partnerünknél elsődleges szempont volt, hogy olyan komplex rendszert építsenek be a mindennapi munkavégzésbe, ami – az előző példához hasonlóan – minimális munkaerőt igényel. Így ők is egy teljesen automata ORWAK bálázógépet választottak az óriási mennyiségű hulladék kezelésére.

Egy fél- vagy teljesen automata bálázógép töltése elég sokféle lehet, partnereink számos opció közül választhatnak (pl. manuális töltés, szállítószalagos, edénybeöntős stb.). Partnerünk végül a kézi töltés mellett döntött. Mivel a töltőgarat elég széles, ezért könnyen be lehet rakni a csomagolóanyagot (itt most éppen kartont) a nyílásba.

automata balazogep

#3 Egyedi igényekre egyedi megoldások

Partnerünknél a folyamatosan termelődő, hatalmas mennyiségű, elsősorban karton és papír hulladék problémáját kellett megoldani.

A logisztika miatt elsődleges szempont volt a kész bálák mérete és súlya, ezért egyértelmű volt, hogy csak egy automata bálázógép jöhetett szóba, amivel teljesen ideális, nagy sűrűségű bálákat tudnak készíteni a jövőben. Így a szállítójárművek maximális kapacitása kihasználható

Automata bálázógép ORWAK

Ha tetszett a cikk vagy ismersz olyat, akinek hasznos lehet, ne habozz megosztani a lenti gombok egyikével!