Sikertörténetek: kétkamrás bálázógép egy tejtermékeket gyártó cégnél

Mi történik akkor, amikor egy vállalkozás növekedni kezd és így a gyártás mértéke drasztikusan megemelkedik? Természetesen az ezzel egyidőben keletkező hulladék mennyisége is megnő.

Pont ez a helyzet állt elő egy olyan tejtermékeket gyártó vállalkozásnál, ahol nem csak a karton csomagolóanyaggal, hanem a már feleslegessé vált vagy selejtes műanyag kannákkal is kezdeni kellett valamit.

A “Jolly Joker” ORWAK bálázógép

A többkamrás bálázógépek abszolút a legjobb választásnak bizonyulnak ott, ahol egyszerre több típusú, jellemzően újrahasznosítható csomagolóanyag hulladék kezelését kell egyidőben, helyben megoldani. A kamrákban szelektíven, külön-külön gyűjthetők a különböző típusú hulladékok.

A kamrák száma igény szerint bármikor bővíthető a jövőben, ennek köszönhetően pedig számos további előnyt lehet szerezni a bálázó használatából: maximális hatékonyság, egyszerű és gyors tömörítés, ideális méretű, sűrűségű és súlyú bálák.

Tejtermékeket gyártó és forgalmazó cégnél üzemelő bálázógép

Pont ezekért az előnyökért választotta egy élelmiszeriparban tevékenykedő, azon belül is tejtermékeket gyártó és forgalmazó cég az emelt teljesítményű, legnagyobb fajlagos tömörítő erővel rendelkező ORWAK MULTI 5070 HDC bálázót kétkamrás kivitelben. Az egyik kamrában a hullámkartont, a másikban pedig a műanyag kannákat gyűjtik, majd bálázzák.

A kamrák fölött könnyen mozgatható présfej segítségével a bálázógép kényelmes, gyors és hatékony megoldást jelent számukra, így a dolgozók mindennapi munkavégzése is jelentősen egyszerűbbé vált. Nincs üresjárat: amíg az egyik kamrában zajlik a tömörítés, addig a másik kamra szabadon tölthető. Arról nem beszélve, hogy eddig rengeteg pénzt költöttek a laza állapotú hulladék elszállítására, mostanra viszont, a tömör báláknak köszönhetően spórolhatnak a hulladékkezeléssel járó költségeken.

Tejterméket forgalmazó cég többféle hulladékát kezeli a kétkamrás bálázógép
Kész bálák hullámkartonból és műanyag kannákból

Ha többet szeretnél tudni az ORWAK 5070 HDC bálázógépről, ide kattintva találsz még több infót.