4 új bálázógép a palettán

Az ORWAK, mint a világ vezető gyártója az amúgy is a piacon elérhető legnagyobb választékát még tovább bővítette. A több mint 50 éves gyártói múlt és a 60+ disztribútor visszajelzései, valamint a több mint 130.000 felhasználótól érkező igények és gyakorlati tapasztalatok ösztönöznek a folyamatos fejlesztésre. Most 4 új modell érkezett a termékpalettánkra, amelyek 2024-től partnereink számára is elérhetők. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

ORWAK 3075 “Mini-max”

Ugyan a legkisebb ORWAK bálázógépek egyike, funkcióit tekintve teljesen azonos a népszerű ORWAK 3110 “Kis kedvenc” bálázóval. A kettő között csupán méretbeli különbség van: az ORWAK 3075 kamrája nagyobb, több hulladék fér bele, ezáltal nagyobb bálákat is készít (bálasúly: 70 kg), amivel csökken a szükséges élő munkaerő igény. Miért? Mert ha nagyobb a bála, kevesebbszer kell megkötni. Más gyártókkal ellentétben a kis bálázógépek kategóriájában a bálák kötözése zárt ajtók mögött történik, ezzel biztosítva a kezelőszemélyek maximális biztonságát.

A nagyobb méretű bálák még kedvezőbb logisztikai lehetőségeket kínálnak a tárolás és a szállítás szempontjából. Az olyan kényelmi funkciók, mint például az automatikus indítás, a “bála kész” kijelző, a választható tömörítő erő, az állítható bálaméret és bálasúly stb. teszi az ORWAK bálázógépeket a legkedveltebbekké. Csendes működésének köszönhetően pedig abszolút beleillik bármilyen munkakörnyezetbe.

További információkért kattints ide.

Bálázógép, új bálázógép, orwak bálázó

ORWAK 3150 “Nagy mohó”

Az ORWAK 3120 “Kis mohó” nagytestvére az ORWAK 3150. Elsősorban azoknak a vállalkozásoknak nyújt megoldást a hulladékkezelési problémákra, ahol fő szempont a nagy terjedelmű csomagolóanyagok (pl. nagyobb dobozok, műanyag fólia kupacok stb.) gyors töltése, nagy arányú tömörítése. Ha a hatékony logisztikát (tárolás és szállítási kapacitás) segítő ideális méretű és súlyú bálák készítése a cél, abszolút jó választás.

Kis helyigényű, felhasználóbarát funkcióinak köszönhetően egyszerűen kezelhető, csendes bálázógép, amely csupán standard 230 V-os csatlakozást igényel. A Black Star technológiával, valamint az ORWAK CONNECT kommunikációs funkcióval ez a típus is intelligens hulladéktömörítő. Segítségével a kezelők azonnal értesülhetnek a programfrissítésekről, a bála statisztikai adatairól, valamint a különböző értesítések is azonnal megjelennek a párosított eszközön.

További információkért kattints ide.

bálázógép, raklapos bálázógép, új bálázógép

ORWAK 3250 “Logisztikus”

Az új fejlesztésű, elöltöltős “raklapos” bálázógép 15 tonna tömörítő erővel készít kb. 250-350 kg súlyú, nagy sűrűségű, logisztikai szempontból ideális EUR raklap méretű bálákat. Rendelkezik az összes olyan, az ORWAK-tól megszokott kényelmi funkcióval, mint például:

  • automatikus indítás
  • “bála kész” kijelző
  • szerviz/karbantartás kijelző
  • állítható bálaméret és bálasúly
  • választható tömörítő erő

Felhasználóbarát kezelőfelületének és széles töltőnyílásának köszönhetően egyszerűen használható. Beltéren és kültéren is telepíthető, a téli hidraulika olaj még a legnagyobb hidegben is zavarmentes működést biztosít.

Plastic mode: kifejezetten műanyag fólia tömörítésére programozott funkció. Előnye, hogy a kamra falán a visszatágulást gátló karmokon túl, a programozható vezérlés a préslapot hosszabb ideig nyomva tartja, ami megakadályozza, hogy a bálázott anyag visszanyerje eredeti térfogatát. 

Ennek a típusnak a piacon egyedülálló előnye, hogy kategóriájában az úgynevezett ipari áram (400 V) helyett standard elektromos hálózatról működtethető (1 fázis, 230 V). Az alapfelszereltségbe számos kényelmi funkció, valamint a Black Star technológia és az ORWAK CONNCET is beletartozik.

További információkért kattints ide.

ORWAK bálázógép raktárban

ORWAK 3500 “Robosztus”

Az ipari bálázógépek kategóriájának legújabb, masszív tagja. Gyors és kényelmes használat, strapabíró szerkezet, legmagasabb “D” szintű személyi biztonság – így jellemezhetjük az új ORWAK 3500 bálázógépet. 50 tonna tömörítő erővel kb. 500 kg súlyú, közel raklap méretű bálákat készít.

Ha hosszú távra tervezel és a durva használatnak ellenálló, rendszeres, napi használatra és többműszakos igénybevételre keresel megoldást, ez a típus lehet a befutó. A már említett kényelmi funkciók és a Black Star technológia természetesen ennek az eszköznek is az alapfelszereltségébe tartoznak, míg az ORWAK CONNECT választható extra opció. A bálák kötözése acélhuzallal vagy műanyag kötöző szalaggal is lehetséges.

A hulladékos szakma és a nagy hulladékkibocsátók igénye a minimális szerviz igény és üzemeltetési költség, ezért kategóriájában az ORWAK raklapos bálázók célzottan számukra készülnek.

További információkért kattints ide.

ORWAK 3500 bálázógép