A 3 kedvenc sikertörténetünk 2023-ban

Ahogy minden évben, úgy 2023-ban is rengeteg dolog történt velünk, folyamatos volt a jövés-menés, ami az új ORWAK eszközök átadását és beüzemelését illeti. Ezek közül összegyűjtöttünk három olyat, amelyek egy-egy okból kifolyólag igen közel álltak a szívünkhöz.

#1 Az újrahasznosításé a jövő

Korábban már írtunk róla a közösségi oldalainkon (apropó, itt tudsz követni minket: katt és katt), hogy 2023-tól a legnépszerűbb ORWAK bálázógépek műanyag burkolata 90%-ban újrahasznosított műanyagból készítik. Ez azt jelenti, hogy az év utolsó hónapjaiban partnereinknél már a megújult verziókat üzemelhettük be, aminek két okból is nagyon örülünk.

Az egyik természetesen az, hogy az ökológiai lábnyomunkat ezzel a lépéssel mi is jelentősen tudjuk tovább csökkenteni. A másik pedig, hogy ez a változás egy új lehetőség arra, hogy a környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletet még pozitívabb irányba tudjuk irányítani. Gondolj csak bele: tömöríteni a csomagolóanyagot, hogy hatékonyabbá tedd az újrahasznosítási folyamatokat egy olyan eszköz használatával, aminek jelentős része már önmagában is újrahasznosított anyagból készült? Tökéletes a körforgás!

Az ORWAK 3120 “Kis mohó” (katt ide a részletekért) maximálisan alkalmas a partnerünknél keletkező kisebb-közepes mennyiségű hullámkarton és papír hulladékok bálázására, így szinte pillanatok alatt letették a voksukat mellette.

orwak 3120 balazogep

#2 Az új ORWAK 3500 – egyből duplán

2023-ban megjelent egy új bálázógép típus a palettánkon (amit 2024-ben további új modellek követnek majd), az ORWAK 3500. Partnerünk tetra-pak dobozok térfogatának csökkentéséhez választotta ezt a típust. Mivel nagyobb mennyiségű kezelendő csomagolóanyagról volt szó, ezért egyből két darabot is üzembe helyeztünk náluk.

Az 50 tonnás tömörítő erővel operáló ORWAK 3500 nagy sűrűségű, raklap méretű bálákat (kb. 500+ kg) készít, amivel maradéktalanul sikerült megoldani a hulladékkezelési problémákat. A bálázógépről még több információt ide kattintva találsz.

ORWAK 3500 balazogep

#3 Bálázva szebb és jobb

Partnerünknél többféle csomagolóanyag kezelésére kellett megoldást találni, így számukra aduász volt a a három kamrás (és igény szerint tovább bővíthető) ORWAK 5070-HDC. Mi csak “mini válogatóműként” szoktunk hivatkozni rá, mivel a kamrákban (katt ide) külön gyűjtött, különböző típusú hulladékok a présfej mozgatásával külön-külön bálázhatók. Ha több típusú hulladék egyidőben történő kezeléséről van szó, ennél jobb megoldás nem létezik.

A képek most is önmagukért beszélnek: rendezett, higiénikus és kontrollált lett a hulladékkezelés.

orwak bálázógép

Ha vállalkozásodnál 2024-ben már te is a modern hulladékkezelés útjára lépnél, a lenti űrlap segítségével vagy az info@orwak.hu címen kérhetsz tőlünk ingyenes tanácsadást.