A bálázógép a műanyagfeldolgozó üzemben is bizonyított

Egy termelő üzemben mindig keletkezik gyártási és csomagolási hulladék, aminek a kezelése gyakran fejtörést okoz az illetékeseknek, főleg, ha nagy mennyiségről van szó. Mit kezdjenek vele? Hogyan gyűjtsék és tárolják? Sokan egyszerűen megpróbálnak tőle minél hamarabb megszabadulni.

Az ipari kommunális hulladék gyűjtése ennél a cégnél nagy, nyitott konténerekben történt, így a szél a könnyebb darabokat gyakran kifújta a tárolóból, nem kis bosszúságot és felesleges munkát okozva. A folyamatos utánpótlás miatt időközönként olyan gyakorivá váltak a szállítások, hogy a költségek az egekbe szöktek. A műanyag-feldolgozó üzemben megoldást kerestek az egyre szaporodó nehézségekre, így találtak rá az ORWAK bálázógépekre és hulladékprésekre.

Bálázógép, hulladéktömörítő
Bálázógép, hulladéktömörítő

A helyszíni megbeszélést és konzultációt követően igénybe vették közkedvelt szolgáltatásunkat: kiszállítottunk a telephelyre egy ORWAK 3110-es bálázógépet, amit ingyenesen kipróbálhattak. A gyakorlati tapasztalatok a teszt során meggyőzőek voltak, így a gép megvásárlása mellett döntöttek.

A „Kis kedvenc” becenévre hallgató bálázógép fél raklap méretű bálákat készít, amit a dolgozók is könnyen tudnak mozgatni, ráadásul rengeteg hely szabadult fel, mivel a hulladék az eredeti terület töredékét foglalja csak el. Mivel a bálák kötözve vannak, a szél már nem tudja megbontani a tömörített bálát és a kisebb térfogat miatt a szállítási költségek is az eredeti töredékére estek vissza a vezetőség nagy örömére.