Hogyan térül meg a modern hulladékkezelés?

Milyen előnyökkel jár, ha egy vállalkozás jól kezeli a hulladékot?

Nem csak elsősorban anyagi, hanem számos pénzben nem mérhető haszonnal. Miért? Elmondjuk!

Azt már biztosan tudod (vagy legalábbis tapasztalod), hogy a nem megfelelően kezelt (újrahasznosítható) csomagolóanyag vagy más típusú, gyártási vagy akár kommunális hulladék laza állapotban rengeteg problémát okoz a vállalkozásnak.

Ezek pedig hamar kaotikus állapotot eredményeznek, ha összeadódnak: a magas hulladékszállítási költségek, a dolgozók idő- és energiapazarlása, a helyhiány, a balesetveszély, a rossz higiénia és így tovább.

Mindez mivel egyenlő? Sok-sok idegeskedéssel, kockázattal és még annál is több felesleges kiadással.

Az ORWAK bálázógépek és hulladékprések azonnali megoldást nyújtanak. A hulladékok tömörítésével ugyanis minden gond azonnal, helyben, költséghatékonyan megszüntethető. 

A felesleges kiadások 4 tipikus esete 

Nézzünk néhány teljesen hétköznapi példát!

1. Belegondoltál már abba, hogy a dolgozók naponta mennyi időt pazarolnak el a hulladékkezelésre? A munkabérük minden hónapban ugyanannyi, amit ki kell fizetni akkor is, ha a szemét-kérdéssel foglalkoznak, és akkor is, ha a saját munkájukkal.

2. Mit szoktál érezni, amikor megjön a hulladékszállításról szóló havi számla? Fogod a fejed és bánatos tekintettel pillantasz a számológépre? Nem csoda, hiszen brutális összegeket kér el a szolgáltató a vállalkozásoktól. 

3. Azért béreltek nagyobb raktárat, mert az a rengeteg kuka csak így fér el? Tehát kukákat tárolsz plusz pénzért? Vagy a felhalmozott csomagolóanyag máshol nem fér el?

4. Egyre több kukára, konténerre van szükséged? Esetenként vagy rendszeresen kell bérelened őket? Vagy a meglévőket kell többször üríteni? 

Ha nem is forintra pontosan, de hozzávetőlegesen összeadod ezeket az összegeket, jön a fájdalmas felismerés: brutális összegeket költ el a vállalkozásod csak a szemétre, legtöbbször feleslegesen.

A tétlenség nem fogja megoldani a helyzetet, a modern hulladékkezelésre váltás viszont IGEN.

Miért kell a hulladékot tömöríteni?

Ha bálázógéppel tömöríted a csomagolóanyagot, a nagy sűrűségű bálák kis helyen is elférnek, hiszen tized annyi helet foglalnak el, mint a laza állapotú hulladék. További előny, hogy a hulladéktömörítőt oda tudod telepíteni, ahol a hulladék keletkezik. Így nem kell a csomagolóanyagokat távoli gyűjtőhelyre cipelni.

A bálák mozgatása és tárolása is sokkal egyszerűbbé válik. Sőt, a szolgáltatók előnyben részesítik az előkezelt hulladékot, ennek fejében pedig kedvezőbb szállítási díjakat szabnak meg vagy magasabb átvételi árat fizetnek akkor, ha bálázott újrahasznosítható anyagról van szó. Magyarul: az egész procedúra sokkal kifizetődőbb lesz.

A tömörített formában tárolt hulladék rendezett környezetet teremt, ami a vezetőség és az alkalmazottak szemében is egy pozitív dolog. Ezzel együtt nő a munkahelyi biztonság és vállalkozásod részt vehet a körforgásos gazdaságban.

Hulladékprés esetében az 1:4-1:8 arányú térfogatcsökkenésnek köszönhetően jóval kevesebb kukára/konténerre és/vagy ürítési gyakoriságra lesz szükség, amivel komoly összegeket tudsz megtakarítani. Nincs több túlcsordult kuka, rendezetlen környezet. A zsákos hulladéktömörítők teljesen zárt rendszerben működnek. A zsákban lekötött, tömörített hulladék nem bűzlik, nem párolog, így maximális higiéniát biztosít. Mindez a vendéglátásban alap követelmény. Ha többet szeretnél tudni a hulladékprésekről, kattints ide.

Kezedbe adjuk az aduászt:

Kedvezményes bérlet az ORWAK hulladéktömörítőkre 

Többféle konstrukciót is ajánlunk a vétel mellett: sima és tartós bérletet, részletfizetést. Mindezeket kedvezményes díjakon garantáljuk.

Így a havi megtakarítások egy részéből finanszírozható a bérleti díj és még megtakarításod is marad.

Amint a tulajdonodba kerül az eszköz, máris minden megtakarított összeg az eredményedességedet növeli. Miért ne költenél a felesleges kiadások helyett más, sokkal hasznosabb célokra?  

 

És hogy más vállalkozások hogyan spórolnak?


A legnépszerűbb ORWAK bálázógépekkel! 

Az ORWAK számokban

129.871

ORWAK bálázógép a világon

35

Év tapasztalat

2572

Elégedett partner

3384

Elégedett partner Magyarországon

Kezdd okosan 2024-et!

Válts modern hulladékkezelésre 5 egyszerű lépésben


Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Lépések: 5 -ből 1
1. Vállalkozásod van vagy magánszemélyként keresel megoldást?

Referenciák

Partnereink