Étterem, szálloda, vendéglátás

Az éttermek, a szállodák jelentős energiát és költséget fordítanak a kommunális és a csomagolóanyag hulladék kezelésére. A laza hulladék elszállítása nem csak drága, de felesleges kiadást is jelent. A hulladék tömörítésével azonban a költségek akár 80%-a megtakarítható.

Hulladékkezelési megoldások szállodákban, hotelekben
Ne fizess a levegő szállításáért!

A laza hulladék tárolásához sokkal több kukára, konténerre és/vagy ürítési gyakoriságra van szükség. Függetlenül attól, hogy a kuka tele van vagy épp üres, a szolgáltatók kíméletlenül, általány díjban számlázzák a hulladékszállítást.

Az ORWAK hulladékprések azonban a térfogatot min. 1:4-1:8 arányban, közvetlenül szabvány (240 l - 1100 l) kukákba tömörítik. Az ORWAK bálázógépek pedig abban segítenek, hogy az értékes csomagolóanyagot eladható formába tömörítik, így amit eddig pénzért szállítottak el tőlünk, azt bálákba tömörítve értékesíthetünk, amiből plusz bevételünk is lehet.

Törekedj a maximális higiéniára!

A vendéglátó szektor kifejezetten egy olyan szegmens, ahol a higiénia alapkövetelmény, hiszen a vendégek számára csak egy tiszta szálloda vagy étterem lehet vonzó. Az ORWAK hulladékprések ezeknek az igényeknek abszolút megfelelnek. Használatukkal zárt rendszerű hulladékkezelésünk lehet, megszűnnek a túlcsordult kukák, a szemét sem szivárog vagy párolog többé.

Modern hulladékkezelési megoldások a vendéglátás, szállodaipar részére ORWAK hulladékprés használatával
Szabadíts fel értékes területet!

A tömörített hulladék tárolásához jelentősen kevesebb kukára van szükség, amelyek kisebb helyen elférnek, így értékes területek szabadulnak fel. Egycsapásra eltűnnek a csomagolóanyag kupacok, fólia halmok és kartondoboz hegyek, miközben a kommunális hulladék nagy térfogata sem okoz fejfájást többé.

Ne várakoztasd a vendégeid!

Azzal, hogy dolgozók rendszeresen a kukák tologatásával, a hulladék kezelésével, a zsákok gyömöszölésével vannak elfoglalva, rengeteg időt és energiát pazarolnak el. A hulladék tömörítésével csökkenthető annak mozgatására és szállítására fordítandó erőforrás.

Légy büszke arra, hogy zöld vagy!

Ha kevesebb kukára van szükség, akkor kevesebbszer jön a kukás autó is, így a CO2 kibocsátás jelentősen csökkenthető. A csomagolóanyag szelektív gyűjtésével és bálázásával az újrahasznosítható hulladék visszakerül a körforgásos gazdaságba. Így például az újrahasznosítható papírból új termék készül majd, aminek eredményeként az alapanyaghoz sokkal kevesebb fát kell kivágni.

Ajánlott gépek az iparágba: