Élet a koronavírus-járvány után

Mindannyiunk számára hatalmas kihívás volt az elmúlt év, amin 2021 első néhány hónapja sem enyhített, sőt. És a járványnak még mindig nincs vége… Rengetegen kényszerből zártak be hónapokra, mások a fennmaradásért küzdöttek nap, mint nap, miközben számos vállalkozás működött veszteségesen. Hamarosan azonban indul a nyári szezon, felpörög az élet és ezzel együtt a gazdaság is. Így itt az ideje átértékelni az eddigi hónapokat és új célokat kitűzni.

Azoknál a cégeknél, ahol volt remény az újraindulásra, a túlélés lett az elsődleges célkitűzés. A koronavírus-járvány okozta negatív hatások miatt a rövid és hosszú távú stratégiát is át kellett gondolniuk a vállalkozásoknak. A legnagyobb probléma, hogy bár sokan estek el bevételeik jelentős részétől (vagy egészétől), a költségeik ugyanazok maradtak, de gyakran növekedtek is. Egy ilyen gazdasági helyzetben egyértelmű, hogy prioritássá válik a kiadások csökkentése.

És hogy mivel lehet gyorsan teljesíteni ezt a célt? Modern hulladékkezeléssel.

De ne szaladjunk ennyire előre… 

Ezt mutatja a statisztika

GVI (Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet) 2021. februárjában tett közzé egy több mint 3100 vállalkozás válaszai alapján készített felmérést (katt ide a részletekért). Ebből egyrészt kiderült, hogy a megkérdezettek 92%-a tapasztalt a koronavírus-járvány miatt negatív hatást. Másrészt, az alábbi három változás volt a leggyakoribb:

  • Az otthoni munkavégzés nem kivitelezhető.
  • Csökkent a kereslet (kevesebb ügyfél, turista és vendég).
  • A vállalkozások csökkentették a megrendeléseiket.

Ezeken felül, a járvány miatt számos vállalkozás teljes leállásra kényszerült, máshol a profitábilis működés csökkent, de a külföldről beérkező alapanyag beszerzés is számos helyen problémát okozott. Összességében: minden olyan gond felmerült, ami csak szóba jöhetett.

De mi várható a közeljövőben? 

A fokozottan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően, várhatóan az elkövetkező hónapokban jelentősen fel fog lendülni a gazdaság, a vállalkozások szusszanásnyi lélegzetvételhez sem fognak jutni a nyári szezon alatt. A vásárlási szándék változatlan marad, a vendéglátóhelyek és a turisztikai szektorban tevékenykedő vállalkozások is újból erőre kaphatnak. Remélhetőleg a turisták is újra özönleni kezdenek majd az országba, ami még tovább növeli a vendéglátóegységek forgalmát.

A nagy lendület mellett azonban továbbra is a kiadások csökkentése segíthet a leginkább. Sokaknál minden forint számít, mert most nem fér bele a „csak pár tízezerrel fizetünk többet”, de a „majd jövőre jobban odafigyelünk a kiadásainkra” mentalitás sem.

Költségcsökkentés modern hulladékkezeléssel

Az elmúlt egy évben azt tapasztaltuk, hogy a vállalkozások jelentős többsége elsősorban költségcsökkentés céljából keres meg minket, hiszen rengeteg pénzbe kerül a hulladékkezelés. Ekkorra már vagy felismerték a hulladékkal kapcsolatos problémáikat vagy új lehetőséget keresnek arra, hogy spóroljanak, esetleg a környezetvédelmi törekvéseiknek szeretnének eleget tenni.

Ilyenkor nem érdemes halogatni a változtatást, hanem sürgetni kell a korszerű megoldás megvalósítását. 

Az újrahasznosítható csomagolóanyagok bálázásával, a kommunális hulladék térfogatának csökkentésével jelentős összeg takarítható meg hulladékkezelés (szállítás, tárolás, mozgatás) terén. Az ORWAK bálázógépekkel kapcsolatosan ide kattintva, a hulladékprésekről pedig itt olvashatsz bővebben.

Ingyenes konzultációval segítünk

Mi azt valljuk, hogy amikor valaki szembesül a hulladékkezelési problémáival, akkor tulajdonképpen már meg is kapta a kezdőlökést ahhoz, hogy elinduljon a jó irányba. Ehhez a folyamathoz tudunk mi hozzájárulni az ingyenes konzultációs és próba lehetőséggel.

Az ingyenes konzultációt mindenki részére biztosítjuk, aki szeretne változtatni az eddigi hulladékkezelésén és csökkenteni költségein. Az ingyenes próbát pedig azoknak ajánljuk, akikben esetleg kétség merül fel az ORWAK hulladéktömörítők gyakorlati használatával kapcsolatban.

Feltételek és kötelezettségek nélkül, legyen szó bármilyen vállalkozásról, mindenkinek nagyon szívesen segítünk az alábbiakban:

  • Minden felmerülő kérdésedre válaszolunk.
  • Felmérjük a jelenlegi hulladékkezelésed.
  • Kiszámoljuk, hogy mennyit takaríthatsz meg modern hulladékkezeléssel.
  • Bemutatunk többféle megoldást.
  • Ingyenes gépbemutatót, próbalehetőséget biztosítunk.
Kérj ingyenes konzultációt és mi még aznap megkeresünk!