Mérföldkőhöz érkeztünk: elkészült a 100.000. ORWAK bálázógép

Az ORWAK 48 éves történelme során számos alkalommal volt miért örülnünk, azonban a folyamatosan zajló események között bőven kitűnik, hogy 2019. január 10-én elkészült a 100.000. ORWAK gép.

Ezzel a jó hírrel indítottuk 2019-et, hiszen idén, január 10-én egy újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legnépszerűbb hulladékkezelési megoldásokkal, bálázógépeket és hulladéktömörítőket  forgalmazó vállalkozás. A 100.000. ORWAK bálázógép legyártásának köszönhetően már nem csak mondjuk, hanem számokkal bizonyítani is tudjuk, hogy múltunk, jelenünk és jövőnk továbbra is meghatározó lesz a piacon.

Hulladékkezelési megoldásokban a mai napig az élen járunk. Az ORWAK-ot még 1971-ben alapították Svédországban, történetünk tehát egészen a 70-es évekig nyúlik vissza, ugyanis 1970-ben szabadalmaztatták az első ORWAK 5030 zsákos tömörítőt, amely már akkor nagy népszerűségnek örvendett az éttermek és vendéglátók körében. Ez a nemzetközi siker meghatározó volt a gép történetében, és bár külsőre azóta kicsit megváltozott, az alap tulajdonságai megmaradtak: az ORWAK 5030-as a mai napig elérhető, számos speciális kivitelben is megrendelhető.  Gyorséttermek, vendéglátóegységek, szállodák és egészségügyi intézmények előszeretettel választják ezt a típust, és mint a higiénikus hulladékkezelés megtestesítője, nem véletlen, hogy az “Egészségügy kedvenceként” emlegetjük.

Ahogy a történelem során mindig, úgy az 1970-es években is a kereslet határozta meg a piaci kínálatot:  bálázókra, hulladéktömörítőkre, szemétprésekre, automata rendszerekre volt szükség. Az ORWAK ezeknek a tulajdonságoknak eleget téve, folyamatosan az innovációs fejlesztések élén járt, és mire más vállalkozások másolásba kezdtek, mi már három lépéssel előttük jártunk.

Az új koncepciók megalkotásának és a fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt 48 évben a piaci igényeknek megfelelő, legmodernebb és leggazdaságosabb megoldásait szabadalmaztattuk.

100.000 bálázógép
Hogy hova jutottak az ORWAK bálázók?

A 70-es évektől kezdve az ORWAK-gépek a világ minden táján megtalálhatók.

A „minden”, tényleg a mindent jelenti, hiszen a Föld 7 kontinensének mindegyikén ott vannak bálázógépeink és hulladékpréseink, hogy megkönnyítsék az emberek munkáját, csökkentsék a költségeket és profitot termeljenek. Az Antarktisztól kezdve, Amerikán át, egészen Ausztráliáig megtalálhatók vagyunk. Egyszóval: mindenhol.

2018 tavaszán egy új, intelligens funkciókkal felszerelt bálázógép került a termékcsalád tagjai közé, az ORWAK 3120as. A “Kis mohó” nem csak az új generációs korszak bálázógépeinek legmodernebb fejlesztése, hanem szélesebb terjedelmű hulladéktípusok kezelésére is alkalmas, valamint 100 kg-os bálák készíthetők vele.

Még számunkra is egészen hihetetlen, hogy ilyen messzire jutottunk. Egy olyan újabb mérföldkőhöz érkeztünk, amely kétségtelen, hogy az egyik legmeghatározóbb eseménye az elmúlt évtizedek munkájának. Reméljük, az eddig átadott 99.999 ORWAK hulladéktömörítő pont ugyanolyan hatékonysággal fogja végezni a dolgát a jövőben is, mint ahogyan a legelső tette 1971-ben.