Munkába állt a bálázógép, futószalagon szállítja az eredményeket

Egyik legújabb partnerünk a gyártási folyamat során felhalmozódó, folyamatosan keletkező nagy méretű kartonok tömörítésére egy ORWAK 3420 típusú nagy teljesítményű bálázógépet vásárolt. Ez a berendezés képes papírgyári követelményeknek megfelelő, raklap méretű, közel 500 kg súlyú bálák előállítására, amelyet magas piaci áron lehet értékesíteni. Mivel a papír hulladék folyamatosan keletkezik a gyártás során, az eddig felesleges és költséges szemétből a bálázógép rendszeres bevételt biztosító értékes terméket állít elő.

Ennél is fontosabb szempont volt a döntésükben, hogy a bálázógép közvetlenül a hulladék keletkezési helyéhez közel kerülhetett telepítésre. Így nem kell többet a dolgozóknak rengeteg időt tölteni azzal, hogy hulladékkal a kezükben andalogjanak egy távoli, külső hulladéktároló helységbe ahol aztán gyűrhetik, hajtogathatják és vagdoshatják a vastag kartont, hogy azok valahogy a konténerbe beférjenek. E helyett a hulladék ma már gyorsan, egyszerűen és közvetlenül a bálázógépbe kerül, a kész bálákat pedig békával vagy targoncával egy közeli gyűjtőhelyre szállítják. Megfelelő mennyiség esetén telefonon hívják a szolgáltatót aki egy kamionnyi mennyiséget szállít el tőlük. Természetesen az elszállított bálázott papírhulladékból jelentős bevételük is keletkezik.

ORWAK POWER bálázógép
ORWAK POWER 3420 bálázógép

Mindezek mellet egy másik lényeges kritériumnak, a szigorú munkabiztonsági előírásoknak is meg kellett felelni. Természetesen a legújabb fejlesztésű ORWAK “Power” gépcsalád tagjai, mint például a 3420-as típus is a”D” szintű személyi biztonsági követelmények is megfeleljen, ezért érdemes volt a hulladék kezelésbe befektetni, mert a mellet hogy a bálázógép ára gyorsan megtérült, ma már számos más előnyt is élvez Partnerünk!