„Kis kedvencből” nagy kedvenc: az ORWAK 3110 bálázógép elsöprő sikerének nyomában

Az ORWAK hulladéktömörítők piacvezetők hazánkban, több mint 3400 db üzemel csak Magyarországon és több mint 120.000 db az egész világon. A nagy sikerű, svéd hátterű bálázógépek és hulladékprések között mégis van egy, ami páratlan népszerűségnek örvend mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Ez pedig nem más, mint az ORWAK 3110 „Kis kedvenc” bálázógép, ami már lassan 1000 helyszínen végzi a dolgát országszerte.

De miért ez a típus legnépszerűbb, miért választják ilyen sokan? Mi a legnagyobb előnye és milyen méretű, tevékenységű vállalkozásoknál tud igazán hasznos lenni? Ezeknek a kérdéseknek járunk most utána.

Kis helyigény, maximális teljesítmény

Az ORWAK 3110 a legkisebb helyet igénylő ORWAK bálázógép, ami kétségen kívül az egyik legnagyobb előnye is egyben. Szó szerint mindenhol elfér, ahol szükség van rá. Számos vállalkozás küzd helyhiánnyal, ezért számukra csak olyan hulladéktömörítő berendezés jöhet szóba, ami kis helyet foglal, de maximálisan kielégíti a teljesítménybeli igényeket. Ebben az esetben a legideálisabb megoldás számukra

az ORWAK 3110 bálázógép.

Senkit ne tévesszen meg a mérete, hiszen a többi ORWAK hulladéktömörítőhöz hasonlóan a “Kis kedvenc” teljesítménye is egészen lenyűgöző: a kisebb mennyiségű csomagolóanyagokból (pl. papír vagy műanyag) tökéletes, két helyen bálakötöző szalaggal megköthető, kb. 40-70 kg súlyú bálákat készít(A teljes termékismertető ide kattintva tölthető le.)

Az anyagválasztó funkció segítségével a felhasználó eldöntheti, hogy milyen hulladéktípust milyen tömörítő erővel szeretne bálázni. (Papír esetén ez 3, műanyagnál pedig 4 tonna.) 

És még egy ok, amiért talán a legjobban kedvelik partnereink az ORWAK bálázógépeket: a korszerűség. A bonyolult és nehézkes, ilyen-olyan bálakidobó szerkezetek helyett az ORWAK 3110 hulladéktömörítőhöz tartozékként biztosított bálamozgató kiskocsival a kész bálák könnyedén kibillenthetők a bálázó kamrájából. Így nem kell kézzel cipelni, targoncával szállítani a bálákat, hanem egyszerűen mozgathatjuk azokat a gyűjtési helyre. A robusztus, már-már ijesztőnek tűnő egyéb berendezésekkel szemben az ORWAK eszközök letisztult, modern külsővel és egyszerű használattal könnyítik meg a vállalkozások hulladékkezelését.

Testreszabható funkciók

Az ORWAK bálázógépek és hulladékprések svéd háttérnek örvendenek, így a felhasználói igények figyelembe vétele központi szerepet kapott a hulladéktömörítők tervezésekor.

Az innovatív megoldások, a folyamatos fejlesztések lehetővé tették, hogy az ORWAK 3110 (és vele együtt minden más ORWAK bálázógép) megadja azt a lehetőséget, hogy az előbb említett anyagválasztó funkció mellett, a bálaméretet és a bálasúlyt is 3 különböző opció közül saját maga válassza ki a kezelő. 

És hogy mit ad az, amikor valamit a saját igényeinkhez igazíthatunk úgy, ahogy nekünk a legjobb? Szabadságot.

felhasználóbarát kezelőfelület egyszerű használatot biztosít, így kezelése bárki számára lehetséges. Sőt, értékes funkció az is, hogy a bálázógép automatikusan elindítja a tömörítést, amikor becsukjuk az ajtaját. Mindez nálunk nem extra, hanem az alapfelszereltség része.

Csendesebb, mint gondolnád

Kevés olyan fontos tényező van egy vállalkozásnál, mint a dolgozók számára megfelelő munkakörnyezet biztosítása. Az ORWAK 3110 bálázógép új, tovább fejlesztett hidraulikus koncepciójának köszönhetően extrém csendesen működik, így biztos, hogy nem zavar senkit a mindennapi munkában. 

A halk működéshez alig több mint fél perces (33 mp) ciklusidő társul, hogy a bálázó lépést tartson a munkatempóddal.

Rendet tart helyetted

Ha pedig a megfelelő munkakörnyezetnél tartunk, akkor a tisztaság és a rendezettség is idetartozik. A higiénia minden vállalkozásnál kiemelt fontosságú, annak hiánya komoly problémákat tud okozni a mindennapokban. A “Kis kedvenc” tökéletesen alkalmas arra, hogy a kisebb mennyiségű csomagolóanyag hulladékot hatékonyan és gyorsan kezeljen. Használatával rengeteg értékes terület szabadítható fel, a kész bálák pedig rendezetten, biztonságosan tárolhatók

A biztonság az első

Mikor mondjuk valamire, hogy biztonságos? Akkor, ha maximálisan megfelel a munkavédelmi előírásnak és biztosak lehetünk abban, hogy az eszköz használata során nem történhetnek munkahelyi balesetek, az ilyen típusú kockázatok minimálisak. Egyes, “ipari méretű” ORWAK hulladéktömörítők a legszigorúbb “D” szintű munkabiztonságot garantálják a kezelőknek azzal, hogy például a tömörítés csak az ajtó becsukása után indul el, illetve akkor, ha minden biztonsági érzékelő “szabad jelzést” ad a működéshez. Ennek köszönhetően a mozgó alkatrészekhez nem lehet hozzáférni

Mindenkinél beválik

Nem tudjuk pontosan behatárolni, hogy az ORWAK 3110 kis bálázót milyen méretű vagy tevékenységű vállalkozások választják leggyakrabban. Azért nem, mert az a tapasztalatunk, hogy mindenhol hasznos lehet, ahol hulladékkezelési problémákat kell azonnal és költséghatékonyan megoldani. Ilyenek például a kis- és nagykereskedelmi üzletek, az éttermek és a szállodák, gyártók és termelők, az ingatlan- és logisztikai, valamint  ipari és mezőgazdasági szektor szereplői stb. Egyszerűen bárhol jól jön, ahol kisebb mennyiségű, újrahasznosítható csomagolóanyag hulladékot kell kezelni.

Bálázó bérlés
Kicsiként a nagyok között

Ahogy írtuk, az ORWAK 3110 hulladéktömörítő a legkisebb az ORWAK bálázógépek közül. Nagyobb testvére az ORWAK 3115 „Kis erős”, ami az apróbb méretű vagy  kissé merevebb műanyag és egyéb csomagolóanyag hulladék kezelésére ajánlott. Ha szélesebb kartondobozokat vagy nagyobb kupac, terjedelmesebb fólia hulladékot  kell bálázni, akkor az ORWAK 3120 „Kis mohó” lehet az ideális választásIde kattintva pedig megnézheted az összes ORWAK eszközt, amiből több mint 50 modell áll partnereink rendelkezésére.

Szeretnél többet megtudni az ORWAK hulladéktömörítőkről, a kedvezményes bérleti opcióinkról? Esetleg ingyen kipróbálnál egy eszközt saját vállalkozásodnál? Töltsd ki a lenti űrlapot és mi még aznap felvesszük veled a kapcsolatot!