ORWAK a világ körül – 2. rész

Nemrég bemutattunk 5 olyan világkörüli helyszínt, ahol ORWAK bálázók és hulladékprések könnyítik meg a vállalkozások működését, ezzel együtt az alkalmazottak életét. Az előző cikk ide kattintva olvasható, míg az alábbiakban a bejegyzés folytatása 5 különleges helyszínnel.

6. Velence, Olaszország

A Velence központjában, Guidecca szigetén elhelyezkedő szállodát még a 19. században építették, 2007-ben pedig egyedülálló és stílusos szállodává alakították. Az ORWAK 3115 kompakt bálázó tökéletes választás volt, hiszen a szálloda folyamatosan, jelentős mennyiségű hulladékot termel. A hatékony hulladékkezelés mellett leegyszerűsíti a tárolást és a szállítást is. A szigeten a hely korlátozott, hiszen egyetlen kapcsolata a szárazfölddel az, ha hajóval közelítik meg.

7. ORWAK a svéd hegyekben

Az ORWAK bálázók tényleg bírják a hideget! A svéd hegységekben szinte alig vannak kiépített utak, így a közlekedést télen hószánok biztosítják. Az 1043 m magasan található STF Helags Svédország egyik közkedvelt turisztikai pontja. A vendéglőben étterem is van, évente több mint 5000 vendéget fogadnak.

Nyáron viszont a hószánok sem tudnak közlekedni, így a hulladékot hálóba csomagolt zsákokban gyűjtik össze, amit aztán helikopterrel szállítanak el. Egy olyan elszigetelt helyen, ahol hószánon kívül nem is lehet közlekedni, az ORWAK LE-240 hulladéktömörítő bizonyult a legjobb hulladékkezelési megoldásnak.

Hószánon érkezik az ORWAK LE-240 a svéd hegységekbe
Hószánon érkezik az ORWAK LE-240 a svéd hegységekbe
8. ORWAK a sivatagban

Az ORWAK bálázók nem csak a dermesztő mínuszokat, hanem a forróságot is ugyanolyan jól bírják! Szaúd-Arábiát javarészt sivatag borítja, ahol nappal akár 50˚C-os hőség is lehet. Egy ORWAK bálázó azonban a tengeri olajfúróknál is becsületesen dolgozik, hogy a hulladék újrahasznosításával foglalkozó pontokra könnyebben eljusson a bálázott hulladék. Akár a Perzsa-öbölről, akár Mexikóról is van szó, egy igazán bátor bálázó ellenáll a tűző napnak és az állandó forróságnak!

9. Bálázó a Maldív-szigeteken

A Maldív-szigetek egy 19 szigetcsoportból álló lánc, Ookolhufinolhu-szigetén, Indiától délre, kb. 500 km-re még 2017-ben nyitottak egy luxus üdülőhelyet, amely több ezer vendéget fogad. A Cocoon Maldives nevezetű helyen egy ORWAK Multi 5070-HDC dolgozik, amely hajón érkezett a szigetre. A bálázónak mindössze egyetlen feladata van: gondoskodnia kell az összes, vendégek által kidobott PET palackokról, műanyag és egyéb hulladékokról.

10. ORWAK hulladékprés Las Vegasban

A legjobb választás forgalmas helyekre, ahol nagy mennyiségű hulladék gyűjtésére és tömörítésére van szükség. Az ORWAK legintelligensebb hulladéktömörítője nyakkendőben és szmokingban dolgozott 2017-ben, amikor Las Vegasban volt szükség a szolgálataira. A csendesen működő, higiénikusan tömörítő TOM 1040 hulladékprés 1:7 arányban közvetlenül műanyag zsákba tömöríti a hulladékot, így a személyzetnek hétszer ritkábban kell zsákot cserélnie.

A stílusos TOM hulladékprés Las Vegas mellett számos más nívós helyszínen bizonyított már, többek között megfordult a Schiphol repülőtéren Amsterdamban, de Melbourne egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontjában, Chadstone-ban is.

Stílusos TOM 1040 hulladékprés a Chadstone bevásárlóközpontban
Stílusos TOM 1040 hulladékprés a Chadstone bevásárlóközpontban