Rezsicsökkentés modern hulladékkezeléssel

Az elmúlt napok legégetőbb közéleti témaköre: a rezsicsökkentés. A recesszió, az energiaválság, a munkaerőhiány és a rekord magas infláció külön-külön is, de együttesen még inkább negatív hatással lehet nem csak a magánemberek életére, de a vállalkozások működésére is.

Jogos a kérdés: hogyan csökkentsen rezsit egy vállalkozás a fent említett körülmények között? A sok mindenkinek komoly fejfájást okozó témát mi egy kicsit más szemszögből közelítjük meg.

Ahhoz, hogy hosszú távon tudjuk csökkenteni vagy épp szinten tartani a vállalkozások kiadásait, azon kell spórolni, amit valószínűleg senki nem fog bánni: a hulladékon.

Hulladékkezelés a vendéglátó szektorban

Sokszor írtunk már a modern hulladékkezelés előnyeiről (pl. költségcsökkenés, idő- és energiamegtakarítás, rendezett munkakörnyezet, felszabaduló értékes terület, megtakarítások növelése a bálák értékesítéséből, környezetvédelmi célok megvalósítása stb.), amelyek közül kétségtelen, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a költségek csökkentése, a megtakarítások növelése a legfontosabb szempont jelenleg.

De hogy lesz költségcsökkentés abból, ha a vállalkozások a hulladékot minél kisebb térfogatúra tömörítik?

Hulladékszállítási díj csökkenése

A folyamatosan, kisebb-nagyobb mennyiségű, jellemzően újrahasznosítható csomagolóanyagok hatalmas helyet foglalnak. A tárolóedények villámgyorsan megtelnek, ha “laza” állapotban kerülnek bele például az óriási kartondobozok vagy a nagy terjedelmű műanyag fólia. ORWAK bálázógép használatával a jellemzően újrahasznosítható csomagolóanyag hulladék ideális méretű és súlyú bálákba tömöríthető, amely nem csak annak mozgatását és tárolását könnyíti meg, de az elszállítás díját is csökkenti.

ORWAK hulladékprés használatával a kommunális hulladék min. 1:4-1:8 arányban tömöríthető. Ez azt jelenti, hogy minimum 4-szer lassabban telik meg egy kuka, a hulladék tárolásához pedig jelentősen kevesebb tároló edényre és/vagy ürítési gyakoriságra lesz szükség.

Mennyi az annyi? Kérj tőlünk ingyenes konzultációt a lenti űrlap segítségével és kiszámoljuk neked!

Plusz bevétel, zöld megoldás

Az újrahasznosítható csomagolóanyagból készült bálák igen kedvező feltételekkel és átvételi áron értékesíthetők. Mindez lehetőséget ad arra, hogy a vállalkozások plusz bevételre tegyenek szert, a megtakarításaikat növeljék.

Szintén fontos megemlíteni, hogy a bálázott csomagolóanyag értékesítésével könnyedén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a hulladék a megfelelő helyen kerüljön feldolgozásra, ezzel is elősegítve a minél nagyobb arányú újrahasznosítást.

A munkaerő optimális kihasználása

Munkaerőhiány – egyre gyakrabban halljuk ezt a kifejezést az utóbbi hónapokban, ami számos vállalkozásnál okozhat problémát. Ahelyett, hogy a dolgozókra extra időt és energiát igénylő feladatokat terhelnének a vállalkozások, mint amilyen a “kézi” hulladékkezelés is (pl. dobozok hajtogatása, műanyag fólia gyömöszölése, papírkupacok ide-oda pakolgatása stb.), modern eszközök segítségével azonnal, helyben megoldható a hulladéktömörítés. Mindez nem csak a vállalkozás mindennapjait könnyíti majd meg, de az alkalmazottak is tudnak azzal foglalkozni munkaidőben, ami valóban fontos: a saját munkájukkal.

Nem kell beruháznod

A modern hulladékkezelésre való váltásban az az egyik legjobb, hogy nem kell még csak beruháznod sem. Az ORWAK bálázógépek és hulladékprések többféle konstrukcióban elérhetők, kedvezményes bérleti opciónk esetében a havonta elért megtakarítások fedezhetik a bérleti díjat. Rövid és hosszú távon egyaránt elérhető minden partnerünk számára, ahogy az ingyenes próba lehetőség is.

Többet szeretnél tudni?

Ha felkeltettük az érdeklődésed, akkor épp itt az idő, hogy felvedd velünk a kapcsolatot! Kérj ingyenes konzultációt a lenti űrlap kitöltésével még ma!