Sikertörténetek: a webshop, ami évente 3 millió rendelést bonyolít le

Több mint 60+ országban képviselteti magát a svéd ORWAK, így rengeteg említésre méltó sikersztorival találkozunk nap, mint nap. Ezek közül hoztunk most egyet: egy olyan online webáruházról, ahova nemrég egy ORWAK POWER 3325 bálázógép került.

Évente 3 millió rendelés

Jelenleg 26 európai ország vásárlói számára teszi elérhetővé a webshop a több mint 1000 márka közel 400.000 termékét. Évente több mint 3 millió rendelést bonyolítanak le, így egyikei a legnagyobb e-kereskedelmi vállalatoknak Európában.

Hulladéktömörítés mesterfokon

Egy ilyen dinamikusan növekvő vállalkozás esetében, ahol éves szinten több millió termék szállítását kell lebonyolítani, a már jól megszokott probléma merül fel a leghamarabb: a hulladékkezelés.

A rengeteg termékkel ugyanis egyenesen arányosan keletkezik az óriási mennyiségű csomagolóanyag hulladék is, ami (ekkora mennyiség esetén) nagyjából fél pillanat alatt okoz káoszt. Ilyen esetekben nem csak a gyűjtés, a tárolás és a szállítás okoz fejtörést, hanem azok a költségek is, amikkel mindez együtt jár.

Így a feladat adott volt: a raktárban keletkező csomagolóanyagokkal, elsősorban a csomagoláshoz szükséges hullámkarton dobozokkal kell valamit kezdeni.

És itt jött képbe az ORWAK.

A raktárba végül egy nagy teljesítményű ORWAK POWER 3325 bálázógép került, amivel az újrahasznosítható csomagolóanyagok térfogata mellett a költségek is drasztikusan csökkennek.

bálázógép, bálázó, orwak 3325, új bálázó, raktár, bálázógép raktárba

22 tonna karton egyetlen fuvarral

Még mielőtt bálázógépre váltottak volna, a webshop a laza állapotú kartondobozokat konténerben gyűjtötték. Így nem csak a brutális szállítási költségeket fizettek, hanem emellett a konténer bérleti díját is.

A legjobb döntés volt, hogy hulladéktömörítésre váltottak.

Az ORWAK POWER 3325 raklap méretű, nagy sűrűségű bálákat készít, ezért a logisztikai procedúra is sokkal költséghatékonyabb lett. Mostanra ugyanis, a korábbi gyakorlattal ellentétben egyetlen fuvarral 22 tonna (!) karton bálát tudnak elszállítani az újrahasznosítás érdekében, ami jelentős értéket képvisel.

Így a korábbi magas költségekkel szemben, pár hónap alatt megtérülő olyan beruházást valósítottak meg, amivel a dolgozók mindennapi munkáját könnyítették meg, csökkentették az ökológiai lábnyomukat és ezen túl a megtakarításaikat a további versenyelőnyök növelésére tudják fordítani.

orwak bálázógép, hulladéktömörítő, orwak bálázógép szlovákia, bálázó

Forrás: katt