Top 3 hulladéktömörítő vendéglátóegységeknek

2024-ben az állam új, akár 1 millió Ft vissza nem térítendő, eszközbeszerzésre fordítható támogatást kínál a vidéki vendéglátóegységeknek. A 13 milliárd forintos keret szétosztását vendéglátóipari tevékenységek szerint ütemezték, így év végéig lehet pályázni olyan eszköz beszerzésére, ami elősegíti a vállalkozás gazdaságos működését és korszerűsítését. A megfelelő hulladékkezelési eszköz kiválasztásában szeretnénk segíteni, ezért összegyűjtöttük a top 3 ORWAK hulladéktömörítőt, amelyek a hazai piacon a legjobb választásnak bizonyultak a vendéglátásban tevékenykedő vállalkozásoknak.

A teljes pályázati programról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Pályázat hulladékprésre, bálázógépekre

Hulladékkezelési problémák a vendéglátásban

A vendéglátóegységekben (pl. éttermek, szállodák, büfék, szórakozóhelyek stb.) jellemzően a kommunális (háztartási) hulladék, de sok esetben a különböző típusú újrahasznosítható (pl. hullámkarton és műanyag fólia) csomagolóanyagok is sok problémát okoznak. A helyhiány, a dolgozók hulladékkezelésre pazarolt ideje és energiája, az egymás mellett sorakozó, gyakran túlcsorduló kukák látványa, a drága hulladékszállítás mind-mind zavart okozhat a működésben. Mindez tovább fokozódik a nyári időszakban, amikor a forgalom növekedésével arányosan a keletkező hulladék mennyisége is megnő.

A megoldás a korszerű, költséghatékony hulladékkezelésre váltás, ebben pedig az ORWAK bálázógépek és hulladékprések a legjobbak. De melyek a kedvenc típusok a hazai vendéglátásban?

1. ORWAK LE-240 hulladékprés

Szabvány (240 – 360 l-es) kukákhoz illeszthető, egy vagy kétkamrás kivitelben elérhető hulladékprés. Az ORWAK LE-240 1:4-1:8 arányban tömöríti a hulladékot közvetlenül a kukába, ezzel csökkentve a kukák ürítési gyakoriságát és/vagy darabszámát. Hulladékprés használatával jelentős költségcsökkenés érhető el, hiszen minél kevesebb a kuka és/vagy minél lassabban telnek meg, annál ritkábban szükséges üríteni azokat. Bővebb információ az eszközről ide kattintva olvasható.

Természetesen 1100 l-es kukához illeszthető ORWAK hulladékprés is elérhető, ami az ORWAK LE-240-hez hasonló arányban tömöríti a hulladékot közvetlenül a szabvány kukákba és a két típus használatával elérhető előnyök is megegyeznek.

2. ORWAK 3110 bálázógép

A kisebb mennyiségű, de folyamatosan termelődő újrahasznosítható csomagolóanyagok kezelésére a kis helyigényű ORWAK 3110 bálázógép a legjobb választás. A népszerű kisbálázó több száz, különböző tevékenységet végző, kisebb-nagyobb vállalkozásnál egyaránt bizonyította már megbízhatóságát és hatékonyságát.

A bálázó a két leggyakoribb újrahasznosítható csomagolóanyagból, a hullámkartonból kb. 50, műanyag fóliából pedig kb. 70 kg súlyú, ideális méretű és nagy sűrűségű bálákat készít. Részletes termékismertetőért kattints ide.

Bálázógép, karton bála, kisbálázó

3. ORWAK 5030 és ORWAK 5031 kombinált hulladékprés

Az ORWAK 5030 a gyorséttermek (pl. McD, BK, KFC) kedvence: higiénikus, kis helyet foglal és megbízható. Zsákos hulladékprés révén (katt ide) a hulladékot maximális higiénia mellett, közvetlenül műanyag zsákba tömöríti.

Ha olyan hulladéktömörítőre van szükség, amivel két, azaz az újrahasznosítható csomagolóanyag és a kommunális hulladék problémáját is meg lehet oldani, akkor az ORWAK 5031 kombinált hulladékprés lesz a jó választás. A kommunális hulladékot közvetlenül, akár 1:8 arányban műanyag zsákba tömöríti, így – az ORWAK 5030-hoz hasonlóan – higiénikus hulladékkezelést biztosít; a csomagolóanyagot pedig max. 50 kg súlyú bálákba tömöríti. További információkért kattints ide.

Ha vállalkozásodnál problémát okoz a hulladékkezelés, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot a lenti űrlap segítségével!